Άρθρα
Είσαι μόνος-η την ημέρα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Κανόνες επιβίωσης!

-Αναλογιστείτε πώς θα ήταν η μέρα σας εάν δεν ήταν του Αγίου Βαλεντίνου, τι θα σκεφτόσασταν και πώς θα νιώθατε. Φανταστείτε πώς θα ήταν η διάθεσή σας, αν ξυπνούσατε το πρωί και δε νιώθατε το συναίσθημα της μοναξιάς και της θλίψης. Ο οραματισμός είναι το πρώτο στάδιο για να αντιληφθείτε τι ακριβώς προσπαθείτε να πετύχετε.

 

-Αγαπήστε τον εαυτό σας. Εάν εσείς οι ίδιοι δεν αγαπάτε τον εαυτό σας, πώς περιμένετε να σας αγαπήσουν οι άλλοι; Οι αρνητικές σκέψεις και η χαμηλή αυτοεκτίμηση οδηγούν σε αισθήματα μεγάλης απογοήτευσης και θλίψης. Προσπαθήστε να ανακαλύψετε τα θετικά στοιχεία του εαυτού σας και εστιάστε σε αυτά. Ο κάθε ένας από εμάς είναι αδιαμφισβήτητα μοναδικός. Εστιάστε στην μοναδικότητά σας και αγαπήστε την!

 

-Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιβράβευση για τον εαυτό σας, από το να του χαρίσετε ένα δώρο. Δείξτε του ότι τον νοιάζεστε και τον αγαπάτε, επιλέγοντας ένα δώρο που θα σας φτιάξει τη διάθεση και θα σας ανανεώσει.

 

-Κοινωνικοποιηθείτε. Συχνά οι επαγγελματικές υποχρεώσεις, ο σύγχρονος τρόπος ζωής  αλλά και η κακή διάθεση μας απομακρύνουν από τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για να επανασυνδεθείτε με φίλους  και άτομα της οικογένειας σας και να περάσετε όμορφες στιγμές. Δώστε αγάπη, τρυφερότητα στους δικούς σας ανθρώπους. Ο νόμος της ισορροπίας είναι αυστηρός και σαφής. Δίνεις-Λαμβάνεις!

 

- Βγείτε. Μην κλείνεστε άλλο μες στο σπίτι. Είτε μόνοι σας είτε με παρέα, επιλέξετε να κάνετε δραστηριότητες ή να επισκεφτείτε μέρη για να διασκεδάσετε και να γεμίσετε θετική ενέργεια. Αποφύγετε τα μέρη που συχνάζουν ερωτευμένα ζευγάρια, δεν υπάρχει λόγος να σας επηρεάσουν αρνητικά. Προσπαθήστε να παρατηρήσετε πράγματα που δεν θα δίνατε σημασία σε άλλη περίπτωση. Η ομορφιά είναι παντού γύρω μας. Συνήθως σκηνές όπως  ένα λουλούδι που φύτρωσε μέσα στο τσιμέντο ή ένα μικρό παιδί που γελά, περνάν απαρατήρητες.

Τέλος, προσπαθήστε να αλλάξετε συναισθήματα και να σκεφτείτε θετικά. Τα συναισθήματα είναι ενέργεια και η ενέργεια αυτή εκλύεται. Δεν γίνεται να έλκετε πράγματα χαρούμενα εάν κινείστε σε αρνητική ενέργεια λόγω αρνητικών συναισθημάτων (φόβος, μοναξιά, θλίψη). Έστω και τεχνικά προσπαθήστε να αισθανθείτε χαρά, ώστε να εκπέμψετε χαρά για να έλξετε χαρά! Ακούστε ένα τραγούδι που σας φτιάχνει τη διάθεση, δείτε μια αστεία ταινία, επικοινωνήστε με έναν αισιόδοξο φίλο.

 

Η ζωή μας είναι το αποτέλεσμα των σκέψεών μας. Αυτό που ζούμε το έχουμε σκεφτεί. Ας δοκιμάσουμε να σκεφτούμε αυτό που θα θέλαμε να ζήσουμε!

 

Λίγα λόγια για την ψυχολόγο Αλεξάνδρα Ζωγράφου

 
«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στηΛαμία. Το 1997 αποφοίτησα από το 5ο Γενικό Λύκειο και μετά ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Τόσο η αγάπη μου για τις λειτουργίες της ανθρώπινης ψυχής όσο και οι προσωπικές ανησυχίες, με οδήγησαν πολύ γρήγορα στο ταξίδι της ψυχοθεραπείας.  Από κει ξεκίνησε η σταδιοδρομία μου στην επιστήμη της ψυχολογίας αποκτώντας το Πτυχίο Συμβούλου Ψυχικής υγείας στο πεδίο της ψυχοδυναμικής προσέγγισης. Τα τελευταία χρόνια ζω και εργάζομαι στην Αθήνα σε συνεργασία με ψυχιάτρους, βλέποντας περιστατικά και συνεργάζομαι με ανθρώπους προς το δρόμο της αυτογνωσίας και της προσωπικής ευτυχίας.

Κανένας δεν γεννιέται έχοντας ένα εγχειρίδιο καλής και ευτυχισμένης ζωής, μέσα όμως από την «ψυχοεκπαίδευση» μπορούμε να επιτύχουμε την αλλαγή και να κερδίσουμε έναν πιο ποιοτικό και λειτουργικό τρόπο συνύπαρξης με τους άλλους. Οι καθημερινές δυσκολίες, οι πιέσεις και τα προβλήματα της ζωής, μας οδηγούν σε ψυχικά αδιέξοδα. Οι  φίλοι μπορεί να μας στηρίζουν αλλά τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει η γνώση να γίνει μια εν τω βάθη αλλαγή. Πιστεύω ότι η ευτυχία και η εύρυθμη λειτουργία της ζωής είναι ένα θέμα και ένας στόχος που μπορεί να επιτευχθεί.»

 

Επικοινωνήστε μαζί της στο www.alexandrazografou.gr και στη σελίδα της στο Facebook.

Online Συμβουλευτική

skypeΑπομακρυσμένη υποστήριξη, Μιλήστε μαζί μας ζωντανά μέσω skype

Follow us Social

golamia-face Follow us on Facebook

golamia-googleplus Follow us on Google +

golamia-twitter Follow us on Twitter

youtube-icon Follow us on Youtube

Φόρμα Επικοινωνίας


Πληροφορίες

Διεύθυνση Αττικής: Ομήρου 2, Νέα Σμύρνη

 

Σταθερό:  21 0931 1032

Κινητό6976361788

Website: www.alexandrazografou.gr

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Επικοινωνία μέσω skype με το παρακάτω όνομα χρήστη

Skype: alexandrazografou

Find us Map

map-location-image-athens

All content and images shown are for info purposes only

Οι πληροφορίες που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.alexandrazwgrafou.gr έχουν μοναδικό σκοπό, την ενημέρωση ασθενών και ιατρών. Δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση πρόταση για οποιαδήποτε ιατρική πράξη (διαγνωστικά ή θεραπευτικά)...
Google+