Αγχώδεις διαταραχές

agxodeis-diataraxes

Οι διαταραχές άγχους, προσδιορίζονται από υπερβολικό άγχος και ανησυχία, που συμβαίνει τις περισσότερες μέρες τουλάχιστον για 6 μήνες και μπορούν να επιδεινωθούν...

agxodeis-diataraxesΑγχώδεις διαταραχές - Συμβουλευτική αντιμετώπιση

Οι διαταραχές άγχους, προσδιορίζονται από υπερβολικό άγχος και ανησυχία, που συμβαίνει τις περισσότερες μέρες τουλάχιστον για 6 μήνες και μπορούν να επιδεινωθούν αν δεν αντιμετωπιστούν. Το άτομο με αγχώδη διαταραχή δυσκολεύεται να ελέγξει το άγχος του/της, που συνήθως εμφανίζεται μαζί με άλλες ψυχικές ή σωματικές ασθένειες, περιλαμβανομένων και των ναρκωτικών, της κατάχρησης αλκοόλ είτε για να συγκαλύψουν τα συμπτώματα ή να τα επιδεινώσουν.

Κάθε αγχώδης διαταραχή έχει διαφορετικά συμπτώματα, αλλά όλο το σύμπλεγμα συγκεντρώνεται γύρω από τον υπερβολικό, παράλογο φόβο και τρόμο. Μερικοί από τους κοινούς τύπους της διαταραχής είναι το άγχος του χωρισμού, η  κοινωνική φοβία ή επιλεκτική αλαλία διαταραχή πανικού, οι μετατραυματικές διαταραχές άγχους, η ψυχαναγκαστική διαταραχή, η αγοραφοβία και η γενικευμένη αγχώδη διαταραχή.

Σε ότι αφορά τη διαταραχή αποχωρισμού, περιγράφεται ως το υπερβολικό άγχος σχετικά με τον αποχωρισμό από το σπίτι ή από κάποιον που το άτομο είναι πολύ δεμένο. Κυρίως  σχετίζεται με τον επαναλαμβανόμενο φόβο ότι θα αποχωριστεί από  κάτι που υπάρχει συναισθηματικός  δεσμός και συνοδεύεται από σωματικά συμπτώματα όπως ναυτία, στομαχόπονο, πονοκέφαλο, ή πόνος στο στήθος.

agxodeis-diataraxes-b

Στην κοινωνική φοβία υπάρχει εξαιρετική ανησυχία και φόβος από τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις  των ανθρώπων με κοινωνικό άγχος που είναι  έντονο, επίμονο και συνεχή φόβο ότι οι άλλοι τους παρακολουθούν και τους κρίνουν  συνθήκες και καταστάσεις  που μπορεί να τους φέρουν σε δυσάρεστη θέση. Μπορεί να ανησυχούν για ημέρες πριν λάβει χώρα η πραγματική κατάσταση και αυτό το συναίσθημα μπορεί να επιδεινωθεί και να δημιουργεί προβλήματα στη δουλεία, στο σχολείο, και στις άλλες δραστηριότητες του ατόμου.

Μια άλλη μορφή αγχώδους διαταραχής είναι η ιδεοψυχαναγκαστική. Στην περίπτωση αυτή το άτομο έχει επαναλαμβανόμενες και ανεπιθύμητες ιδέες ή ερεθίσματα (που ονομάζονται εμμονές), και μια παρόρμηση ή μανία να κάνει κάτι για να ανακουφίσει την ενόχληση που προκαλείται από την εμμονή. Ένα άτομο με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή καταπολεμά το άγχος με χωρίς νόημα, επαναλαμβανόμενες, θλιβερές, και μερικές φορές επιβλαβείς συνήθειες που είναι επίσης δύσκολο να ξεπεραστούν.

 

Η διαταραχή του μετατραυματικού στρες είναι μια εξουθενωτική κατάσταση που ακολουθεί κάποιο τρομακτικό γεγονός συνήθως τα συμπτώματα των ατόμων με μετατραυματικό άγχος έχουν συνεχείς τρομακτικές σκέψεις και μνήμες της δοκιμασίας τους και αισθάνονται συναισθηματικά μουδιασμένοι ακόμη και με ανθρώπους που συνήθως στο παρελθόν ήταν κοντά. Τα σημάδια και τα συμπτώματα συνήθως εμφανίζονται μέσα σε 3 μήνες από το τραγικό συμβάν. Έτσι το άτομο υποφέρει απο σύντομα επεισόδια έντονου φόβου που συνοδευονται από διάφορα σωματικά συμπτώματα όπως αίσθημα ταχυπαλμίας, ναυτία, πόνο στο στήθος, και άλλα, τα οποία εμφανίζονται κατ΄επανάληψη και ασυνείδητα σε έλλειψη εξωτερικής απειλής.

 

Απαλλαγείτε από τα συμπτώματα του άγχους και κερδίστε καλύτερη ποιότητα ζωής για εσάς και τους γύρω σας. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα.

 

Δείτε Επίσης...

Online Συμβουλευτική

skypeΑπομακρυσμένη υποστήριξη, Μιλήστε μαζί μας ζωντανά μέσω skype

Follow us Social

golamia-face Follow us on Facebook

golamia-googleplus Follow us on Google +

golamia-twitter Follow us on Twitter

youtube-icon Follow us on Youtube

Φόρμα Επικοινωνίας






Πληροφορίες

Διεύθυνση Αττικής: Περγάμου 22, Νέα Σμύρνη

 

Σταθερό:  21 0931 1032

Κινητό6976361788

Website: www.alexandrazografou.gr

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Επικοινωνία μέσω skype με το παρακάτω όνομα χρήστη

Skype: alexandrazografou

Find us Map

map-location-image-athens

All content and images shown are for info purposes only

Οι πληροφορίες που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.alexandrazwgrafou.gr έχουν μοναδικό σκοπό, την ενημέρωση ασθενών και ιατρών. Δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση πρόταση για οποιαδήποτε ιατρική πράξη (διαγνωστικά ή θεραπευτικά)...
Google+